ADANA / SEYHAN - CUMHURİYET İLKOKULU

Nis

Okulumuzda, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar  ve eğlencelerle dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

Nis

23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından bir yıl sonra, 23 Nisan 1337 (23 Nisan 1921) yılında kabul edildi, kanun 2 Mayıs 1337'de (2 Mayıs 1921) ise Ceridei Resmiye'de (Resmi Gazete) yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı'nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti. Böylece 23 Nisan ilk defa, 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlandı.

23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi. 1981 tarihli Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da, 20 Nisan 1983'te yapılan değişiklikle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın adı, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak değiştirildi.

Nis

Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Sayın Doğan İNCİ'yi ve Toplum Destekli Polislik Şubesini Öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret ettik, bizleri misafir ettikleri için sonsuz teşekkürler.

Anasınıfı Öğrencilerimizin Müze Gezisi

Ara

Okulumuz 3/A sınıfı tarafından hazırlanan "Labbook Sergisi" 3.12.2021 Cuma günü açıldı. Emek veren tüm öğrenci ve sınıf öğretmenine teşekkürler.

Ara

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Gezen Sinema Tırı", okulumuzda gün boyu tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak gösterim yaptı,Ayrıca çocuklar için "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" filminin gösterimini yapılırken, Kovid-19 tedbirleri ve hijyen kuralları da eğlenceli şekilde anlatıldı. Gösterim süresince tüm öğrencilerimize Seyhan Belediyesi tarafından patlamış mısır dağıtıldı. Emeği geçen kurum kuruluş ve şahıslara sonsuz teşekkürler.

Kas

Müdürlüğümüzce hazırlanan ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen [2019-l-TR01-KA101-066200] sözleşme numaralı ve "TOUCH THE SMALL HEARTS, GIVE HOPE TO THEIR LIVES" (Erasmus+) projesi çerçevesinde; 10 Kasım 2021 - 16 Kasım 2021 tarihleri arasında Amsterdam-Hollanda şehrinde gerçekleştirilen proje eğitim faaliyetlerine okulumuzdan 7 öğretmen ve idareci arkadaşımız katılmıştır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Ekm

Eramus Günleri Kapsemında Projenin tanıtımı için Pano çalışması ve öğrenci ve öğretmenlere sunu yapılmıştır.